kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

U Travniku sajam IT industrije, a zenički ZeForge najavljuje novi HAMMER IT U ZENICI

Nakon punih sedam decenija u kojima su primat u industrijskoj proizvodnji imali tekstil i obuća, Travnik nastoji da kreira podsticajno okruženje za pojedince i kompanije koje djeluju u IT industriji i time ide u korak sa svijetom. S ciljem promocije informacionih tehnologija te njihove afirmacije na prostoru Srednjobosanskog kantona organizuje i prvi sajam IT industrije koji će se održati od 22. do 24. oktobra.

Ovaj Sajam okupit će tridesetak preduzeća te eminentne stručnjake, koji će mladima približiti savremene trendove i prednosti ove industrije, a vlastima biti prilika da stvore paket odluka koji će omogućiti stimulisanje te vrste biznisa.

Informatička pismenost i tehnološka znanja postala su osnova obrazovanja u 21. vijeku, a oni koji ih posjeduju svrstavaju se među najtraženije stručnjake na tržištima širom svijeta.

Munjevit razvoj IT sektora uticao je na pojavu novih zanimanja kao što su IT menadžer, programer, softver developer, IT administrator, i mnoga druga. Predviđanja stručnjaka pokazuju da će informacione tehnologije i u budućnosti napredovati velikom brzinom, što će se odraziti na još veću potražnju za obrazovanim kadrovima u ovoj oblasti.

Do sada je u Zenici Udruženje ZeForge više puta organizovalo okupljanje  najboljih IT kompanija iz cijele BiH na jednom mjestu, s ciljem promocije najbrže rastuće industrije u svijetu, svima već poznat događaj – Hammer IT.

Sigurno je da Udruženje ZeForge predstavlja najkvalitetnijeg promotora informacijskih tehnologija na području Zenice i Zeničko-dobojskog kantona kojem je cilj poticanje što većeg omasovljavanja i zapošljavanja u IT industriji.

Cilj HammerIT-a jeste druženje s IT kompanijama i predavanja na aktuelne teme  iz svijeta IT-a kao i predstavljanje najnovijih trendova.

Također, ovo je odlična prilika za razgovor o potencijalima IT sektora, iskustvima zaposlenika, prednostima i nedostacima rada u IT kompanijama, koje oblasti sve postoje i šta sve možete raditi u polju IT-a, a o svemu što posjetioce zanima, tu su stručnjaci koji znaju odgovore.

Novi Hammer IT održaće se u prvoj polovini sljedeće godine i opet će vas iznenaditi odličnim sadržajima i baš kada pomislite da ste sve vidjeli, ovaj tim će vam pokazati sjajne sadržaje koji će vas oduševiti. Na ovom događaju OPET će biti najbolji od najboljih iz IT industrije, a o svim detaljima ćete biti obaviješteni blagovremeno putem ZeForge ili https://zeforge.ba/

Svoj doprinos razvoju IT industrije u Zenici daje i Agencija ZEDA koja je jedina u ZDK osnovala coworking prostor u Impulsnom kreativnom centru. Coworking je jedna od mnogih ekstenzija „ekonomije dijeljenja“ bazirane na razmjeni i dijeljenju resursa među članovima određene zajednice. Na taj način ostvaruje se značajna ušteda, a i potenciraju se same mogućnosti resursa, kako fizičkih, kada govorimo o coworking prostoru, tako i intelektualnih, što znači da se razmjenjuju kontakti i informacije, dijele savjeti, razmjenjuju ideje i sl.

Mladi ljudi u modernom i ugodnom prostoru potpomognutom savremenom tehnologijom i adekvatnim uslovima za rad, puni ideja, težnje ka inovacijama i razvoju nešto su što karakteriše coworking prostor.

 

 

Back To Top
X