kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Trening Upravljanje projektnim ciklusom

O treningu Upravljanje projektnim ciklusom

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom životu koristeći ga kao alat koji nam pomaže da lakše i brže ispunjavamo svoje potrebe ili rješavamo probleme.

U Bosni i Hercegovini se upravljanje projektnim ciklusom ponekad poistovjećuje sa pisanjem projektnog prijedloga, iako je to samo jedan dio upravljanja projektnim ciklusom. Upravo zato, ovaj trening učesnike odmah na početku upoznaje sa osnovnim pojmovima upravljanja projektnim ciklusom i svim njegovim fazama pokazujući im da ne morate pisati projekat da biste bili dio projektnog ciklusa.

Unutar ove teme dati će se osnovne definicije projekta i projektnog ciklusa, te detaljno objasniti sve njegove faze. Tako će učesnici saznati koje odluke i dokumenti proizilaze iz svake od faza, te će imati priliku saznati i osnovne principe na kojima počiva projektni ciklus. Trening je dakle namijenjen svim učesnicima koji smatraju da je njihovo znanje i iskustvo u ovoj oblasti na osnovnom ili srednjem nivou, a koje je potrebno nadograditi i upotpuniti praktičnim primjerima, vježbom i interaktivnim učešćem.

Trening je namijenjen osobama iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Programu podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, trening je ograničen na 26 osoba. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci. Osobe koje budu odabrane za učešće, biti će obaviještene putem e-maila.

Tehničke informacije:

Trening će se održati u Mostaru, a mjesto održavanja je Hotel Bristol, Mostarskog bataljona bb. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici će dobiti najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici koji budu prisutni minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Organizator:

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: selma.sljivo@kultbih.org ili na broj telefona 033 778 766.

Informacije o događaju

Datum događaja 19/10/2021 12:30
Datum završetka događaja 21/10/2021 14:00
Datum početka registracije 24/09/2021
Kapacitet 26
Registrovano 12
Slobodnih mjesta 14
Rok za registraciju 08/10/2021
Lokacija Hotel Bristol

Link za prijave https://mladi.org/v2/bs/component/eventbooking/trening-upravljanje-projektnim-ciklusom/individual-registration?Itemid=

mladi.org

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/trening-upravljanje-projektnim-ciklusom-2/

Back To Top
X