kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Trening Procedure nabavke

Kao i u svakodnevnim životnim situacijama, kada obavljamo kupovinu za lične potrebe i nastojimo da dobijemo najbolji kvalitet za uloženi novac, i u poslovanju je bitno racionalno i ekonomično raspolagati sredstvima i iskoristiti tržišne prilike na način koji osigurava racionalnu upotrebu novčanih sredstava. Globalizam je doveo do ogromnog porasta konkurencije na tržištu koja je pružila mogućnost da isti ili sličan proizvod možemo nabaviti po različitim cijenama, kao da i za iste cijene možemo dobiti proizvode različitog kvaliteta. Osim porasta pozitivne konkurencije, povećan je i rizik poslovanja, kao i nelojalna konkurencija. Iz ovog razloga, potrebno je što bolje ispitati tržište i pronaći najbolji omjer cijene i kvalitete prije nego se zaključi bilo koja značajnija kupovina, te osigurati da je odabrani dobavljač pouzdan za ostvarivanje poslovne saradnje.

Za vrijeme treninga, učesnici/ce će kroz interaktivan i dinamičan rad slušati i raditi na unaprjeđenju znanja, koja se između ostalih tiče sljedećih tema:

  • Procedura nabavke,
  • Sistem povrata PDV-a,
  • Arhiviranje dokumentacije,
  • Pravila i procedure upravljanja imovinom i opremom, inventura.

Poznavanje prethodno navedenih tema neophodno je za praćenje i implementaciju finansija projekta, a svaka tema je na neki način povezana sa svim ostalim obrađenim temama. Nakon završenog modula, učesnici/e će steći potrebno znanje da:

  • provedu proceduru nabavke u skladu sa zakonskim i projektnim pravilima,
  • pravilno popune Zahtjev za povrat PDV-a i adekvatno pripreme popratnu dokumentaciju,
  • sistematično arhiviraju dokumentaciju procedure nabavke,
  • pravilno upravljaju imovinom i opremom.

Trening je namijenjen osobama iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Programu podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, trening je ograničen na max 26 osoba. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci. Osobe koje budu odabrane za učešće, biti će obaviještene putem e-maila najkasnije 7 dana prije održavanja treninga.

Registraciju za trening Procedure nabavke možete izvršiti na sljedećem LINKU.

Tehničke informacije:

Trening će se održati u Tuzli u periodu od 15.12. (12:30 sati) do 17.12.2021.g. (13:30 sati), a mjesto održavanja je Hotel Salis, Soli 4. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:

Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Organizator:

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: selma.sljivo@kultbih.org ili na broj telefona 033 778 772.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/trening-procedure-nabavke/

Back To Top
X