kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

SpinIT događaj u Zagrebu – promocija preduzetništva, tehnologija i inovacija kroz međunarodna partnerstva

SpinIT, inovativni projekat finansiran kroz Interreg Dunavski program, sa zadovoljstvom najavljuje svoj inauguracijski SpinIT Live Event, koji će se održati od 21. do 23. marta 2024. u Zagrebu, Hrvatska. Ovaj događaj bi trebao biti još jedan korak naprijed u unapređenju transnacionalnog znanja, čiji domaćin će biti Invento Capital Partners, u sklopu svog Invento Summit-a.

SpinIT Live Event će sadržavati bogat trodnevni program radionica, predavanja, panela i peer-to-peer sesija. Sve je pažljivo osmišljeno kako bi se učesnicima pružio detaljan uvid u najnovije trendove i vještine u IT-u (Edtech, AR/VR, AI), Industriji 4.0 (vidljivost, transparentnost, prediktivni kapacitet, prilagodljivost) i međusektorskoj saradnji IT-a sa drugim sektorima ( menadžment, liderstvo, preduzetničke vještine, inovativne vještine).

Mirza Sikirić iz Zeničke razvojne agencije ZEDA d.o.o., kao projekt menadžer SpinIT projekta, podijelio je svoje oduševljenje, komentirajući: „S nestrpljenjem iščekujem naš inauguracijski SpinIT Live Event! To je divna prilika da se okupimo, razmijenimo ideje i naučimo nešto novo na najzanimljiviji i najprijatniji način. Uz podršku Interreg Dunavskog programa i naših cijenjenih sponzora i partnera, okupljamo široku i raznoliku zajednicu partnera kako bismo podstakli razmjenu znanja i inovacije.“

Koristeći pristup ‘četvorostruke spirale’, koji uključuje saradnju između akademske zajednice, malih i srednjih preduzeća, različitih nivoa vlasti i nevladinog sektora, događaj ima za cilj da podstakne regionalno okruženje na saradnju. Očekuje se da će ova sinergija pokrenuti napredna rješenja za izazove i otvoriti nove mogućnosti u IT sektoru i Industriji 4.0.

Karlo Kukec, iz Optimizacije d.o.o. i član organizacijskog tima: „Kao organizatori Invento Summit-a 2024, posvećeni smo pružanju platforme za nove lidere i inovatore da se povežu, uče i napreduju. Okupljanjem zainteresovanih strana iz nekoliko projekata, cilj nam je da pojačamo uticaj našeg događaja, omogućavajući učesnicima da steknu vrijedne uvide, ostvare značajne veze i pokrenu pozitivne promjene u svojim zajednicama. Zajedno oblikujemo budućnost tehnologije i poduzetništva, podstičemo inovacije i osnažujemo sljedeću generaciju lidera.”

Događaj ne samo da obećava da će učesnike obogatiti najnovijim znanjem i praktičnim vještinama, već ima za cilj i postavljanje temelja za zajedničke akcione planove i pilot projekte u budućnosti.

 

Back To Top
X