kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SEMINAR POSTUPAK UVOZA I IZVOZA ROBA U I IZ BIH “KORAK PO KORAK”

09. decembra 2021. godine – Online seminar – Webinar
14. decembra 2021. godine – Video snimak
21. decembra 2021. godine – Video snimak
Ovaj seminar je namijenjen prvenstveno firmama koje namjeravaju unaprijediti svoje poslovanje otpočinjanjem uvoza ili izvoza robe. Mnoge firme na tome dobro zarađuju. Možda ste se vi do sada bavili nečim drugim, ali razmišljate o ovom aspektu poslovanja. Ko god je zainteresovan za vanjsku trgovinu i ko razmišlja o samostalnom organizovanju uvoza-izvoza preporučujemo da prati ovaj seminar.
Da li je teško uvoziti i izvoziti robu? Odgovor je da i ne. Osnovne stvari su jednostavne, ali također ima dosta toga što treba znati.
Bosna i Hercegovina je potpisala brojne međunarodne ugovore o slobodnoj trgovini, ukidanju carina i uvođenju carinskih olakšica. Primjena olakšica podrazumijeva da izvoznik carinskim organima prezentuje da roba ispunjava propisane uslove. Priprema dokumentacije je zahtjevan posao.
TAKOĐER SEMINAR ĆE BITI KORISTAN I ZAPOSLENIM U FIRMAMA KOJE SE VEĆ BAVE UVOZOM I IZVOZOM DA UNAPRIJEDE SVOJE ZNANJE I RAZRIJEŠE NEDOUMICE.
Seminar je namijenjen svim privrednim subjektima, kako preduzećima tako i preduzetnicima koji žele da unaprijede svoje poslovanje; rukovodiocima, vlasnicima firmi, menadžerima i svima koji se bave ili namjeravaju da se počnu baviti uvozom i izvozom.
Pozivamo vas da sa vama podijelimo naše dugogodišnje iskustvo, da vam objasnimo procedure uvoza i izvoza “korak po korak”, da saslušamo vaša pitanja i probleme i zajedno pronađemo odgovore na najvažnije od njih, kako se pravilno i sigurno uključiti u međunarodnu trgovinu.
Predavači su stručnjaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH koji imaju dugogodišnje radno iskustvo u ovoj oblasti. Na ovom seminaru ćete imati priliku i da im direktno postavljate pitanja. Iskoristite tu šansu.
Seminar je veoma koristan i zaposlenim u javnom sektoru, jer im omogućuje razumijevanje kompletnog postupka uvoza i izvoza robe. U ovom sektoru naročito je koristan rukovodiocima, sekretarima organizacija, predsjednicima i članovima komisija za javne nabavke i službenicima za javne nabavke. Takođe je koristan i radnicima pravosuđa koji se susreću sa ovakvim tipom predmetima.

…pročitajte više… Pozivno pismo

 

 

Back To Top
X