kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Raspisan poziv za dodjelu grantova u okviru digitalne transformacije MSP u FBiH – Rok za prijave 26. novembar

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je konkurs za odabir korisnika grant sredstava tekućeg transfera za projekat “Digitalna transformacija MSP-a” za 2021. godinu.

Osnovi cilj raspisanog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika poticajnih grant sredstava za realizaciju njihovih projekata u cilju jačanje konkurentnosti i rasta MSP-a kroz provedbu mjera podrške za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća i jačanja otpornosti MSP-a na krizu izazvanu COVID-19.

Pravo učešća imaju subjekti malog gospodarstva koji imaju sjedište na području Federacije BiH, imaju minimalno deset zaposlenih na neodređeno vrijeme i koji posluju najmanje godinu dana.

Kriteriji za raspodjelu sredstava su: kvalitet projekta, vrsta djelatnosti, povećanje uposlenosti; izvori – način financiranja; broj uposlenih; pripadnost ciljnoj grupi; ravnomjerniji regionalni razvoj; dosadašnji poticaji od strane Ministarstva u zadnjih pet pet godina.

Prijave se dostavljaju do 26. novembra, a sve detalje možete pogledati OVDJE.

Grant šema za digitalnu transformaciju se odnosi na sljedeće tri prioritetne oblasti:

  • Korištenje digitalnih rješenja i prateće opreme (softver i hardver) s ciljem optimizacije procesa, operacija, organizacije poslovanja i odnosa sa kupcima u smislu digitalne transformacije.
  • Usavršavanje ljudskih resursa neophodnih za vođenje i unapređenje procesa digitalne transformacije MSP-a.
  • Savjetodavne usluge za cjelokupni proces digitalne transformacije koje bi bile usmjerene direktno na korisnika.

Jedan podnosilac prijave može podnijeti maksimalno jedan projektni prijedlog. Ukupan iznos sredstava za finansiranje grant sheme iznosi 270.000 KM. Minimalan iznos granta koji se može dodijeliti po jednom projektu iznosi 10.000 KM, a maksimalan iznosi 20.000 KM.

Sredstva za realizaciju grant šeme osigurali su UNDP i Vlada Federacije BiH.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X