kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PRVA GIMNAZIJA ZENICA ODABRALA TIM KOJI ĆE JE PREDSTAVLJATI 19.DECEMBRA NA MEĐUŠKOLSKOM TAKMIČENJU PROJEKTA „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA!“ /ZEDA

Drugi dan Unutarškolskog takmičenja održan je u Prvoj gimnaziji Zenica na kojem su se četiri tima takmičila prezentujući poslovnu ideju kako bi se izborili za pobjedu i odnijeli titulu predstavnika ove škole na Međuškolskom takmičenju.

Komisija je imala težak zadatak, međutim, odabrana je poslovna ideja koju je komisija ocijenila sa najvećim brojem bodova.

Unutarškolskom takmičenju prethodila je trosedmična obuka učenika završnih razreda o poduzetništvu, kreiranju, filtriranju, analiziranju i procjenjivanju poslovnih ideja, pisanju poslovnog plana, određivanju budžeta, procjenjivanju konkurencije, mogućnostima opstanka, razvoja i uspješnosti poslovne ideje, važnosti pravilnog marketinškog plasmana i td.

Prva gimnazija Zenica jedna je od pet škola učesnica projekta „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA!“   koji implementira Agencija ZEDA uz podršku Grada Zenice i u saradnji sa preduzećem „IMTEC“ d.o.o. koje je sponzor IT opreme za škole pobjednice (prva tri mjesta) Međuškolskog takmičenja. Agencija ZEDA i Grad Zenice su za prva tri tima obezbijedili novčane nagrade kako bi učenici bili nagrađeni za učešće u ovom projektu, dodatno zalaganje tokom nastave i usvojeno znanje, a škole pobjednice dobit će IT opremu.

Unutarškolsko takmičenje već sutra nastavljamo u Mješovitoj srednjoj školi kada ćemo saznati ko je tim predstavnik ove škole  na Međuškolskom takmičenju 19. decembra 2023. godine.

Back To Top
X