kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv predstavnicima lokalnih samouprava za učešće na webinaru o digitalnoj transformaciji i korištenju digitalnih alata za pristup međunarodnom tržištu

 Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavljuje početak implementacije projekta ”DigiTools – Razvoj digitalne promocije i alata za bh. mala i srednja poduzeća za pristup međunarodnom tržištu uz podršku bh. dijaspore“, uz potporu projekta Dijaspora za razvoj (D4D) koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

 

Jedna od aktivnosti projekta je organiziranje webinara za prijenos znanja i iskustva za bh. kompanije iz metaloprerađivačkog sektora o digitalnoj transformaciji i korištenju digitalnih alata za pristup međunarodnom tržištu. 

 

Na webinaru je predviđeno i učešće partnera iz lokalnih samouprava (općina) koji učestvuju u projektu D4D, kako bi stečena znanja koristili za osnaživanje kompanija koje posluju na njihovom području, te ih mogli uputiti na adekvatne izvore informacija o tržištima i savjetodavnu podršku u procesu digitalizacije.

 

Više detalja o temama webinara možete pronaći u priloženom Pozivnom pismu.

 

Webinar će se održati 8. novembra/ studenog 2021. godine. Detaljan program webinara bit će Vam naknadno dostavljen. Učešće na webinaru je besplatno.

 

Ukoliko ste zainteresirani za učešće na pomenutom webinaru, molimo Vas da najkasnije do petka, 5.11.2021. godine putem e-maila na adresu: lejla.mededovic@komorabih.ba , dostavite ime i prezime, poziciju, direktan e-mail i telefon predstavnika koji bi sudjelovao na istom.

 

Više informacija na:

Back To Top
X