kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na radionicu predviđanja vještina u IT sektoru – ILO & Bit Alliance

IT industrija jedna je od najbrže rastućih industrija u Bosni i Hercegovini. Međutim, nestašica kvalifikovane radne snage sprečava njeno optimalno širenje i rast. Kako bi odgovorili na ovaj izazov, Međunarodna organizacija rada (ILO) i Bit Alijansa su sprovele dijagnostičku studiju s ciljem predviđanja i rješavanja deficita vještina u IT sektoru, na temelju kvalitativnih i kvantitativnih informacija, primjenjujući ILO Metodologiju “Vještine za trgovinsku i ekonomsku diverzifikaciju” (STED).

Radionica će se održati online 18. oktobra 2021. godine od 10:00h do 13:00h putem Zoom platforme uz simultani prevod. Link za pristup možete pronaći u nastavku: https://us02web.zoom.us/j/84837010032?pwd=b3l2SjcwZGJxeVdCNG5XSFNqQlEwZz09.

Molimo Vas da ažurirate posljednju verziju ZOOM platforme.

Grupa učesnika će uključivati relevantne aktere u IT sektoru, posebno IT kompanije i predstavnike TVET (Technical and Vocational Education and Training) i visokoškolskih ustanova.

Analitički izvještaj Međunarodne organizacije rada (ILO) i Bit Alijanse će se predstaviti na početku radionice.

Svrha radionice:

  1. Sprovesti vježbu predviđanja vještina: Razgovarati o očekivanim nestašicama vještina i potrebama za vještinama IT kompanija, na osnovu istraživanja ILO-a i Bit Alijanse;
  2. Razviti scenarije i prioritete: Utvrditi prioritete i identifikovati prepreke vezane za vještine;
  3. Definisati preporuke vezane za vještine radi pružanja podrške produktivnosti i rastu IT sektora, kao i mogući doprinos uključenih institucija.

 

Preporuke date na Radionici će pomoći u izradi Sektorskog plana razvoja vještina za IT sektor u Bosni i Hercegovini.

 

Dnevni red

Link za registraciju  https://bit.ly/3onfdxM.

Back To Top
X