kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv kompanijama iz BiH za učešće pod povoljnim uslovima na sajmu AMBIENTA 2019

Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg uređenja i prateće industrije „Ambienta” – Zagreb, poslovni je događaj od iznimnog značaja za drvnu industriju i dizajn interijera koji će se održati od 9. do 13. oktobra 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu. Privredna/Gospodarska komora FBiH je partner Drvnom klasteru „Namještaj i drvo” i Drvnom klasteru Hercegovina na ovoj sajamskoj manifestaciji.

Sajam „Ambienta” je priznat, zauzima veliku važnost, a istovremeno mijenja i određuje trendove u industriji namještaja širom svijeta. Sajam je namijenjen proizvođačima namještaja, proizvođačima ili distributerima repromaterijala, mašina, alata vezanih za drvnu industriju, menadžerima, veleprodajnim i maloprodajnim distributerima. Sajam predstavlja izuzetnu priliku proizvođačima da svoje proizvode i novitete prezentiraju trgovcima, dizajnerima, arhitektama i kupcima namještaja u Hrvatskoj i drugim zemljama. Također, sajam je idealna prilika za većinu kompanija iz Bosne i Hercegovine koje se bave proizvodnjom namještaja i repromaterijala, jer fokus nije isključivo na dizajnu, nego na funkcionalnosti i kvalitetu proizvoda. O značaju samog sajma govore i iskustva bh. kompanija koje su do sada izlagale na sajmu.

Zbog kvalitete sajma Drvni klaster ””Namještaj i drvo”” – Sarajevo je svim zainteresovanim kompanijama koje iskažu interes izlagati na sajmu namještaja „Ambienta” – Zagreb omogućio značajno sufinansiranje troškova sajma od strane svojih partnera.

Troškovi koje snose firme iz Bosne i Hercegovine:
– Participacija u zakupu prostora štanda u iznosu od 50% cijene sa PDV-om neuređenog prostora
– Troškovi putovanja i smještaja za svoje predstavnike
– Troškovi transporta i špedicije svojih eksponata do Zagreba i nazad

Kriteriji za učešće firmi:
– Firma je izlagač namještaja proizvedenog u BiH, i to: namještaja za opremanje enterijera – trpezarija, dnevna soba, spavaća soba, dječija soba, poslovni prostori, apartmani, ugostiteljski objekti, hoteli; proizvođač ili distributer repromaterijala, mašina, alata i dr. vezanih za drvnu industriju
– Firma je strateški opredijeljena za izvoz na tržište Hrvatske i EU i ima adekvatan kvalitet proizvoda
– Firma je spremna participirati u troškovima vlastitog učešća
– Firma je odgovorna za pripremu, pakovanje i transport vlastitih eksponata do sajma u Zagrebu i lokacije štanda, te pakovanje i transport eksponata nazad u BiH
– Firma će osigurati prisustvo najmanje jednog predstavnika cijelo vrijeme trajanja sajma, što uključuje i pripremni period (od 08. do 14.10.2019.)

Prednost imaju firme koje su članovi Drvnog klastera. Minimalna kvadratura po firmi iznosi 15 m2, a maksimalna kvadratura nije ograničena.

Selekcija učesnika
– Selekcija uključuje intervju sa ovlaštenim predstavnicima prijavljene kompanije i dostavu dodatnih informacija o firmi (podaci o kompaniji, slike proizvoda/eksponata, itd). Firme koje zadovolje kriterije selekcije, bit će pozvane da u kratkom roku izvrše uplatu participacije po osnovu ispostavljene fakture, čime potvrđuju svoje učešće. Firma koja ne izvrši uplatu participacije do definisanog roka biti će eliminisana, a organizator će na učešće pozvati drugu kompaniju koja zadovoljava kriterije.

Pozivamo zainteresirane firme da izraze svoj interes za učešće na sajmu, kako bi mogli preuzeti prijavni obrazac za učešće na ovom prestižnom 46. Međunarodnom sajmu namještaja, unutrašnjeg uređenja i prateće industrije „Ambienta 2019″ – Zagreb.

Rok za prijavu je 09.09.2019. godine, a kontakt osoba za dodatna pitanja: Dinko Mujkić (tel. 061 162 591, e-mail: office@furniturewood.ba).

Back To Top
X