kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POSLJEDNJI POZIV ZA VOLONTIRANJE NA PROJEKTU “STARIJI BRAT, STARIJA SESTRA”

 

Projekat “Stariji brat, starija sestra” nastao je kao težnja da se kroz volonterski, društveno koristan angažman mladih, doprinese socijalnom uključivanju djece koja su smještena u dječijem domu ili potiču iz materijalno i socijalno ugroženih porodica. Volontirati u projektu mogu studenti sa Univerziteta u Zenici uzrasta od 20 do 30 godina, koji će raditi sa djecom od 6 do 14 godina.

 

Druženje volontera/ki i djece traje jednu školsku godinu, prilikom koje će skupa provoditi 20 sati mjesečno. Tokom druženja dijete razvija povjerljiv i siguran odnos sa volonterom/kom, te dijete usvaja socijalno prihvatljiva ponašanja, moralne, kulturne vrijednosti i u svom volonteru vidi svog uzora.

 

„Projekat “Stariji brat, starija sestra” je projekat Fondacije za podršku i razvoj mentorstva iz Sarajeva i implementira se više od 15 godina, a ove školske godine Omladinsko udruženje REaktiv upisuje petu generaciju volontera i djece koja učestvovuju u implementaciji projekta. Shodno tome, pozivamo sve zainteresovane studente/ice sa svih fakulteta Univerziteta u Zenici da se prijave za volontiranje na projektu“, izjavili su iz Omladinskog udruženja REaktiv.

Na poziv se mogu prijaviti svi redovni i vanredni studenti/ce sa svih fakulteta u Zenici, koji su spremni izdvojiti 20 sati koje će provoditi sa jednim djetetom koje potiče iz materijalno i socijalno ugroženih porodica. Volonteri koji budu izabrani za učešće na projektu će proći kroz uvodnu edukaciju, usavršit će svoje socijalne vještine, kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme i najvažnije od svega postati uzor za svog “mlađeg brata, sestru”. Svi volonteri koji uspješno završe svoj volonterski angažman će po završetku školske godine dobiti certifikat.

 

Rok za slanje prijava je do 28.10.2021. (četvrtak) do 23:59h, a prijaviti se možete na sljedećem linku: https: https://forms.gle/ZXQd3cwdQSVeq3uS8

 

Za više informacija kontaktirajte info.reaktiv@gmail.com ili  064 42 831 42

Back To Top
X