kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POSJETA AMBASADORA SAD-a U BiH ERIC NELSONA AGENCIJI ZEDA

U poslijepodnevnim satima 15. oktobra 2019.godine, Ambasador SAD u BiH Eric Nelson posjetio je Zeničku razvojnu agenciju ZEDA. Ovom prilikom, Ambasador se upoznao sa radom Agencije, obišao prostorije Impulse creative centra, Centra za podršku poduzetnicima te Laboratorije LIND.

Osoblje Zeničke razvojne agencije i Službe za privredu i upravljanjem razvojem Grada Zenice je predstavilo Ambasadoru način djelovanja i osnovne aktivnosti Agencije, kao i osnovne informacije o trenutnom stanju privrede, mjerama koje se poduzimaju za potrebe daljnjeg razvoja kao i pozitivne trendove koji se dešavaju u tom smislu. Poslovna zona Zenica 1 predstavlja veliko gradilište u ovom trenutku jer su u toku građevinski radovi na obezbjeđivanju neophodne komunalne infrastrukture kao i izgradnja objekata od strane preduzeća koja su kupila zemljište u Poslovnoj zoni, što se Amabasador mogao i uvjeriti prilikom terenske posjete lokaciji.

Ambasador je u toku posjete izrazio želju da se upozna sa radom firmi koje se nalaze u procesu inkubacije u Biznis inkubatoru. Tim povodom je upriličena posjeta firmama New Trend d.o.o, DevStetic Solutions te Commerce Care. Nakon toga, posjetio je i Glovis d.o.o., preduzeće koje je prošlo kompletan proces inkubacije u Biznis inkubatoru i izraslo u izuzetno uspješnu firmu koja sada već ima svoj vlastiti objekat u Poslovnoj zoni Zenica 1 i nastavlja sa daljnjim razvojem.

Ambasador je izrazio svoje zadovoljstvo viđenim, te je pohvalio zeničku privredu kao i rad Agencije. Sa posjećenim firmama razmijenio je vizit-karte i zatražio da ostanu u kontaktu kako bi se upoznao sa napretkom u njihovom radu.

Posjeta Ambasadora Zeničkoj razvojnoj agenciji i navedenim firmama predstavlja svojevrsno priznanje kvalitetu rada Agencije i Gradske uprave i napretku stanja privrede u Zenici.

Back To Top
X