kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Podrška promociji regionalnih aktivnosti civilnog društva na Zapadnom Balkanu

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je Western Balkans Fund (WBF), 8. Novembra, 2021. godine, objavio Četvrti poziv za dostavljanje Regionalnih projektnih prijedloga!

 (Više informacija o samom Pozivu možete pronaći na: http://westernbalkansfund.org)

Javni poziv je otvoren do 23. Decembra, 2021. godine. Ukupni budžet ovog Poziva je 400,000.00 Eura, a maksimalni iznos granta ne može prelaziti 15,000.00 Eura po projektu. 

Ovim putem vas želimo obavijestiti da će WBF održati ukupno 12 informatinih sesija u regionu, te koristimo priliku da pozovemo sve zainteresirane organizacije civilnog društva i ostale neprofitne organizacije da nam se pridruže u: 

MOSTARU, 16. Novembra 2021. godine u 11:00 sati

INTERA, Tehnološki park, Mostar

*Molimo vas da učešće na informativnoj sesiji najavite tako sto ćete se registovati preko Google drivea: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWNTi9u3jXGFKF06wsjZoB91e8AtDZHCfOoUtG0bHFWeCoaw/viewform?usp=pp_url

Registracije će biti otvorene do 15.11.2021. godine. 

Ovo je četvrti javni poziv za podnošenje prijedloga projekata od osnivanja Fonda 2017. godine, ali prvi koji se sprovodi uz podršku Evropske Unije, koja kofinansira regionalne grantove kroz IPA (Instrument za pretpristupnu pomoć) fondove.

Organizacije civilnog društva su primarni korisnici zajedničke aktivnosti EU/WBF, osim njih kao potencijalni primaoci grantova su i udruženja, fondacije, neprofitne organizacije, regionalne mreže, lokalne i regionalne javne ustanove ili institucije kao i  poslovna udruženja neprofitnog karaktera.

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata biće otvoren do 23. decembra 2021. godine, što je ukupno 45 dana. Stručni tim Fonda će kroz info sesije  po regionu, pružiti priliku svim  zainteresiranim stranama i potencijalnim dobitnicima da iz prve ruke dobiju detaljne informacije o kriterijumima prijavljivanja, procesu prijavljivanja, kako pronaći partnerstva u regionu kao i ostalim bitnim temama vezanih za poziv i aplikacioni proces.

Fond za Zapadni Balkan je međunarodna organizacija koju su osnovala ministarstva vanjskih poslova Zapadnog Balkana i predstavlja jedinstven regionalni mehanizam koji predvodi novi duh saradnje u region.

Kroz podršku regionalnih projekata, Fond za Zapadni Balkan direktno doprinosi unapređenju saradnje unutar regiona, čineći je vidljivijom, pristupačnijom, a samim tim i sve više prepoznatljivom investicijom koja donosi značajne rezultate kroz mala ulaganja za čitav Zapadni Balkan.

U prethodnim pozivima (2017-2020), Fond je primio 890 prijava različitih organizacija civilnog društva i ostalih aktera, direktno uključujući 3.430 organizacija, doprijevši do više od 10.000 građana.

Zahvaljujući podršci Evropske unije, četvrti javni poziv za podnošenje prijedloga projekata će biti najveći do sada po finansijskoj podršci korisnicima grantova kao i po broju podržanih projekata.

Back To Top
X