kalendar

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

POČELI RADOVI NA ZAMJENI STOLARIJE I UTOPLJAVANJU TECHNOPARKA U OKVIRU REALIZACIJE PROJEKTA“UTOPLJAVANJE OBJEKTA TechnoParka Zenica“

U Poslovnoj zoni Zenica 1 su počeli  radovi na izradi termoizolacione fasade i zamjene fasadne stolarije na objektu TechnoPark-a Zenica koji se realizuju u okviru projekta ˝Utopljavanje objekta TechnoPark Zenica˝.

Projekat ˝Utopljavanje objekta TechnoPark Zenica˝ se implementira u saradnji sa  Fondom za zaštitu okoliša FBiH koji Fond sufinansira sa iznosom od  100.000,00 KM, dok je ostatak finansijskih sredstava osiguran u budžetu Grada Zenica za 2021. godinu. Ukupna vrijednost radova iznosi 209.898,00KM sa PDV-om.

Izvođač radova je preduzeće ˝Žaluzine style˝ d.o.o. Zenica, a stručni nadzor nad izvođenjem svih faza vrši JP za prostorno planiranje i uređenje grada d.o.o. Zenica.

Cilj Projekta je provođenje mjera energetske efikasnosti definisanih u energijskom auditu izrađenom od strane ovlaštenog preduzeća.

U 2018. godini, uz finansijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Grad Zenica je  angažovao ovlašteno preduzeće za izradu detaljnih energetskih audita za 5 stambenih i 9 javnih objekata na području grada. Jedan od objekata za koji je izrađen energetski audit je TechnoPark Zenica u kojem je smješteno više od 20 preduzeća, a što je bila i osnova za prijavu na Javni konkurs Fonda za zaštitu okoliša FBiH za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2020. godinu.

Grad Zenica kontinuirano izdvaja sredstva za poboljšanje enrgetske efikasnosti u stambenim i javnim objektima na području grada Zenice.

 

Back To Top
X