kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

ODRŽANA EDUKACIJA U OKVIRU PODSTICAJA ZA “MOJ PRVI BIZNIS U GRADU ZENICA – START UP“ U AGENCIJI ZEDA

U okviru Javnog poziva za dodjelu bespovratnih podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2024. godinu na području Grada Zenice, s ciljem unaprijeđenja samozapošljavanja (pokretanje start up preduzeća, postojećih obrta, mikro i malih preduzeća, jačanje ženskog poduzetništva i tradicionalnih zanata), zapošljavanja, poboljšanje općih uslova za razvoj i konkurentnost obrta, mikro i malih preduzeća, stvaranje povoljnije klime za domaće i strane investicije, te stvaranje tržišne stabilnosti Grad Zenica je isti objavio 12. marta 2024. godine.

Svi koji su se prijavili na Javni poziv u okviru ove Mjere 1 – Podsticaj za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP“, imali su priliku danas prisustvovati edukaciji o osnovnim elementima poslovanja, pisanja biznis plana, te pravnog okvira neophodnog za registraciju i početak poslovanja. Edukacija se realizovala u prostorijama Razvojne Agencije ZEDA, a predavač je bila Aida Pašalić – Uzunović ispred Razvojne Agencije ZEDA, certificirana SIYB edukatorica.
Cilj edukacije je bio da učesnici kvalitetnije popune formu biznis plana koja je obavezni i sastavni dio njihove aplikacije na ovaj Javni poziv. Grad Zenica i Razvojna Agencija ZEDA će pružiti podršku svim učesnicima i nakon edukacije u smislu savjetovanja i korekcija popunjenih biznis planova.

U okviru ovog Javnog poziva realizuje se 4 mjere za utrošak podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2024. godinu i to:
1. Podsticaj za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP“ – 140.000,00 KM
2. Podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro i malih preduzeća – 125.000,00 KM
3. Podsticaj za jačanje i razvoj ženskog preduzetništva – 20.000,00 KM
4. Podsticaj za tradicionalne zanate – 15.000,00 KM

Ukupno planirana sredstva namijenjena za dodjelu podsticaja po ovom Javnom pozivu iznose 300.000,00 KM, dok je maksimalan iznos podsticaja do 7.000,00 KM po aplikantu za Mjeru 1, do 5.000,00 za Mjere 2 i 3, a za Mjeru 4 maksimalan iznos podsticaja je do 1.500,00 KM.

 

JAVNI POZIV za dodjelu podsticajnih sredstava namijenjenih za oblast privrede u 2024. godini na području Grada Zenica

 

Back To Top
X