kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Odobren projektni prijedlog “Unapređenje konkurentnosti žena preduzetnica u biznis inkubatoru Zenica kroz edukacije i umrežavanje”

U okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG2) koji u saradnji sa Vladom Kraljevine Norveške implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), kojim se pruža podrška izgradnji kapaciteta za dobro upravljanje i unapređenje ekonomskog razvoja, odobren je projektni prijedlog koji je aplicirala Agencija ZEDA.

U saradnji sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, Projekat ima za cilj ojačati kapacitete pružateljima usluga poslovne podrške u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBIH) kako bi uspostavili nove ili osnažili postojeće linije poslovne podrške usmjerene ka malim i srednjim poduzećima (MSP), sa posebnim fokusom na start-up kompanije i mlade poduzetnike.

Projekat istovremeno stimuliše izgradnju društva znanja i osposobljavanje kadrova potrebnih modernoj privredi. Na temelju identifikovanih potreba, jedna od ključnih projektnih aktivnosti fokusirana je na razvoj poduzetništva kroz, između ostalog, unapređenje i jačanje sistema poslovne podrške u Bosni i Hercegovini.

Agencija ZEDA će navedeni projektni prijedlog implementirati od januara do kraja aprila 2024. godine. Planirane su brojne aktivnosti za korisnike Biznis inkubatora Zenica, sa nalaskom na mlade poduzetnice i unapređenje njihovih kapaciteta poslovanja. Planirani budžet po projektnom prijedlogu mogao je biti između 8.000 BAM-25.000 BAM, a projektni prijedlog Agencije ZEDA podržan je sa  iznosom od 22.335,30 BAM.

Back To Top
X