kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA RASPISUJE NAGRADNI KONKURS ZA DJECU “I JA ČUVAM PLANETU!”

DJECO, PAŽNJA, PAŽNJA! ŽELITE LI SE TAKMIČITI I OSVOJITI NAGRADU?!

U petak, 19. novembra 2021. godine, Grad Zenica i Agencija ZEDA organizovali su Energetske dane 2021 „I ja čuvam Planetu“  na kojima su kroz edukativno – zabavni program djeca naučila kako dati lični doprinos očuvanju Planete i kako loše navike zamijeniti dobrima. Zamolili smo ih da sve ono što su naučili, ispričaju drugarima koji nisu bili sa nama.

Kroz predstavu, radionice, kolo znanja i druge aktivnosti, dobili su mnogo informacija kojima će pomoći očuvanju Planete promjenom svojih svakodnevnih navika i za to smo ih nagradili pa su osvojili su brojne nagrade.

Ipak, tu nije kraj nagrađivanju dobre djece i njihovih pozitivnih navika.

U ovom Nagradnom konkursu mogu učestvovati  djeca iz Zenice starosti od 6 do 14 godina.

Danas počinjemo kreativno takmičenje na temu „I JA ČUVAM PLANETU“:

  1. nacrtajte crtež (vašom omiljenom tehnikom), ili
  2. iskoristite odbačene plastične predmete (npr.plastične flaše ili čaše i od njih napravite igračke ili ponovo upotrebljive predmete), fotografišite (najboljom rezolucijom kojom možete)

Budite što kreativniji, potrudite se da osmislite nešto što vaši drugari neće, pokažite šta ste naučili na Energetskim danima 2021 ukoliko ste bili na događaju ili pitajte drugare koji su bili, to prenesite na papir ili napravite od odbačenih plastičnih predmeta, a mi ćemo nagraditi troje najkreativnijih.

Fotografisan rad sa vašim kontakt podacima pošaljite na ajna@zeda.ba najkasnije do 02. decembra 2021. godine. Više informacija na 032 449 – 412.

Agencija ZEDA zadržava pravo da vaše radove objavi nakon takmičenja.

I ono najvažnije, šta su nagrade?!

  1. Ruksak
  2. Kaciga za biciklo
  3. Poklon – iznenađenje

 

Neka takmičenje počne! Sretno!

Vaša Agencija ZEDA

Back To Top
X