kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Kompanija LANACO poklanja studentima i studenticama Tech Hosted Student day

Petnaesti oktobar obilježava se kao međunarodni dan studenata. Ove godine, Studentski dan Tech Hosted by LANACO konferencije održava se upravo na ovaj datum i posvećen je svim studentima iz BiH i regiona, koje, potpuno besplatno, očekuje kvalitetan edukativan i zabavan sadržaj. 

Riječ je o najvećoj multivendorskoj konferenciji u Bosni i Hercegovini, koja i ove godine okuplja predstavnike svjetskih IT lidera – kompanija Veeam, Kaspersky, Lenovo, Fortinet, Dell i Hewlett Packard.

Pored njih, konferenciju će obogatiti i Keynote govori, iskustva uspješnih stručnjaka iz IT svijeta, ali i zanimljive panel diskusije, te vrijedne nagrade.

Na Studentskom danu mladi će imati priliku čuti Mladena Velentića (Research Scientist, Oslo University Hospotal; Norwegian University of Science and Technology), Jelenu Mijatović (Data Scientist, LANACO) i Jasmina Marića (Business Development Manager, OLX.ba).

Prisutni će na konferenciji saznati koliki je uticaj informacionih tehnologija na jedan od vodećih medicinskih sistema u Evropi, upoznaće se sa novim načinom razmišljanja u IT svijetu, te će iz prve ruke čuti kako je izgledao put poznatih brendova internet poslovanja poput platformi 3D Kingdom, Dernek.ba, Pik.ba (danas OLX) i Korpa.ba.

Agenda za studentski dan završiće panel diskusijom na temu Gaming industrija u BiH i regionu. Učesnici diskusije su najuspješniji gejmeri iz Bosne i Hercegovine – Nedim Lepić, Feđa Đedović, Elsin Uzunović, Đorđe Blagojević i Haris Čolaković.

Tech Hosted by LANACO konferencija već godinama ima status događaja na kojem se dijeli znanje i razmjenjuju iskustva među stručnjacima i studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Ove godine ćemo se, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, sa studentima družiti u online formatu, što predstavlja novi izazov za sve nas. Ipak, kako i sam slogan ‘Game changing’ kaže, ovogodišnja konferencija donosi mnogo zabave i novih znanja, na potpuno drugačiji način, rekao je Siniša Andrić, Event manager kompanije LANACO.

Studentski dan učesnici će moći pratiti putem Cisco Webex platforme, a svi zainteresovani već se mogu prijaviti putem prijavne forme na linku.

Sve informacije o Tech Hosted by LANACO konferenciji kao i agenda, mogu se pronaći na zvaničnom websajtu – www.techhosted.ba

 

Izvor: https://www.lonac.pro/kompanija-lanaco-poklanja-studentima-i-studenticama-tech-hosted-student-day

Back To Top
X