kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Jačanje kapaciteta partnera iz projekta SpinIT na prvom uživo događaju u Zagrebu

Sa početkom 2024. godine, Agencija ZEDA je kao vodeći partner započela implementaciju projekta SpinIT, zajedno sa 16 finansijskih i 13 pridruženih partnera. Ovo je projekat koji za ciljeve ima razvoj IT sektora, industrije 4.0 kao i unapređenje međusektorske saradnje u regiji.
U periodu od 21.03.-22.03.2024. godine, na prvom uživo događaju u Zagrebu, čiji je organizator partner Inovacija d.o.o. Zagreb, krenule su aktivnosti usmjerene na izgradnju kapaciteta partnerstva kao i razmjenu znanja među partnerima.
Prvi dan je bio posvećen internoj edukaciji članova projektnog tima o temama koje su fokus projekta: IT, i4.0 i IT kroz-sektoralna kolaboracija. Drugi dan je organizovana konferencija INVENTO Summit koja je bila centar okupljanja za stručnjake iz deep-techa, urbane mobilnosti, poslovnog razvoja, ulaganja i mnogih drugih sektora. Pored inspirativnih primjera iz prakse i takmičenja za start-upe, održane su i panel diskusije na zadane teme. Menadžer projekta SpinIT, Mirza Sikirić, je bio učesnik panel diskusije „The Power of Social and Financial Intelligence „čiji su fokus bili razgovori o socijalnoj i financijskoj inteligenciji, predstavljajući ih kao ključne komponente u modernom poslovnom okruženju. Treći dan događaja su održane Peer2Peer radionice na kojima su prisutni imali priliku naučiti više praktičnih primjera od kolega iz drugih projekata. Kao članovi projektnog tima SpinIT projekta, iz Zenice su na ovom trodnevnom događaju, prisustvovali uposlenici Agencije ZEDA, Ministarstvo obrazovanja nauke, kulture i sporta ZDK, Grada Zenice i Politehničkog fakulteta.

Ovaj projekat se implementira u okviru Interreg Danube programa i trajat će 30 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 2.419.000 EUR. Više informacija o projektu možete pronaći na linku: https://zeda.ba/spinit/

Susret u Zagrebu je prvi od planiranih uživo događaja u okviru projekta te predstavlja početak uzbudljivog puta ka umrežavanju, inovacijama i tehnološkom napretku.

Back To Top
X