kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ENERGETSKI DANI 2024

Roditelji, djeco – PAŽNJA, PAŽNJA! Pripremamo zabavu za vas! Kakvu zabavu? Energetsku zabavu! Naučimo štedjeti energiju kroz dječiju predstavu AVANTURE KAPLJICE ZEDA kroz boje, igru, ples, radionice, takmičenja, nagrade. Sjajna zabava vas čeka.

Kada? U subotu, 08. juna 2024.!

Gdje da dođete? Plato iza robne kuće Bosanka.

U koliko? U vremenu od 11:00 do 13:00 sati.

Ko može doći? Svi ste dobrodošli!

Šta ćete raditi tamo? Na zabavan i edukativan način kroz dječiju predstavu dobit ćete korisne savjete o načinima upotrebe energije i značaju energetske efikasnosti.

Šta možete očekivati? Pjesmu, ples, radionice, takmičenja, nagrade i sjajnu zabavu.

Ko vam to priprema? Agencija ZEDA u okviru Projekta jačanja javne svijesti o značaju zaštite okoliša: “Sačuvajmo planetu zajedno”, koji je odobren od Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. Navedeni projekat sufinansiraju Grad Zenica i SPARKASSE Banka.

Glavni cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti očuvanja životne sredine sa akcentom na smanjenje zagađenja rijeka, vodotoka, zraka, zelenih i urbanih površina te mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije kod stanovništva i privrednih subjekata u gradu Zenici.

Specifični ciljevi:

  • Ukazati na probleme koji su prisutni u Gradu Zenici, a koji su posljedica ljudskog djelovanja i nemara, nečuvanja okoliša i rasipanja energije.
  • Promovisati i predložiti načine ličnog doprinosa svakog građanina na zaštiti životne sredine.
  • Podići novo znanje djece predškolskog i školskog uzrasta o važnosti zaštite životne sredine i uštede energije.
  • Privrednim subjektima koji posluju na području Grada Zenice ukazati na zakonska rješenja i propise koja se tiču korištenja zaštite okoliša i korištenja obnovljivih izvora energije.
  • Podići nivo svijesti građana o važnosti očuvanja životnog prostora i podići nivo svijesti o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Ne zaboravite doći! Javite prijateljima! Podsjetite roditelje! Vidimo se! 😉

Back To Top
X