kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Ekonomska škola pobjednik takmičenja

Tim Ekonomske srednje škole u Zenici je pobjednik međuškolskog takmičenja u okviru projekta „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“

U Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA d.o.o., danas je održano međuškolsko takmičenje u okviru projekta „Čas poduzetništva-poduzetnik sam i ja!“. Na takmičenju su učestvovali učenici pet zeničkih srednjih škola i to: Ekonomska škola Zenica, Prva gimnazija Zenica, Tehnička škola Zenica, Medicinska škola Zenica i Mješovita škola Zenica. Nakon prezentacije poslovnih ideja, petočlana Komisija koju su činili: predstavnici privrede- Sanita Kurbegović-Huskanović (PM Bubamara) i Merim Stupar (IMTEC d.o.o. Zenica), Aldijana Salić (predstavnica Pedagoškog zavoda Zenica u okviru Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK), Ahmed Brkić (Grad Zenica) te Sanel Ibrić (Agencija ZEDA d.o.o.), imala je težak zadatak da ocijeni i boduje sve prezentovane poslovne ideje te izabere ovogodišnjeg pobjednika međuškolskog takmičenja. Rang lista prema bodovanju Komisije je izgledala ovako:

  • Prvo mjesto: Ekonomska škola Zenica
  • Drugo mjesto: Tehnička škola Zenica
  • Treće mjesto: Prva gimnazija Zenica
  • Četvrto mjesto: Medicinska škola Zenica
  • Peto mjesto: Mješovita škola Zenica

Svi timovi koji su prezentovali svoju poslovnu ideju su osvojili vrijednu opremu za svoje škole, a sponzor ovih nagrada je IMTEC d.o.o. Zenica koji je i ove godine prepoznao značaj ovakvih projekata za lokalnu zajednicu i odlučio podržati zeničke škole i srednjoškolce za trud i stečeno znanje.
Pored nagrada za škole, svi učenici koji su učestvovali na takmičenju dobili su i simbolične novčane nagrade od strane Agencije ZEDA i nadamo se da će im to biti podsticaj da se i dalje uključuju u projekte ovog tipa i daju primjer i drugim učenicima kako se trud i sticanje znanja uvijek isplati.

Još jednom napominjemo da su u okviru ovog projekta, svi učesnici imali priliku steći vrijedna znanja koja će im koristiti u daljem školovanju i radu, naučiti kako doći do poslovne ideje, kako je uobličiti i istražiti tržiše, analizirati konkurenciju te gdje mogu aplicirati za dobijanje sredstava za pokretanje biznisa. Tokom trosedmične edukacije, naučili su šta znači biti preduzetnik, kakva ideja bi mogla biti uspješna, kako ocijeniti poslovno okruženje te na koji način prezentovati poslovnu ideju.

Zahvaljujemo se svim institucijama koje su dale svoj doprinos da se ovaj projekat i ove godine uspješno privede kraju i nadamo se da ćemo i sljedeće godine imati priliku čuti nove interesantne poslovne ideje zeničkih srednjoškolaca.

Back To Top
X