kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Besplatna online Likovna radionica – Ne slika se bojama, nego osjećajima

Pozivamo Vas na Likovnu radionicu “Ne slika se bojama, nego osjećajima” koju vode slikarice Petra Šabić i Irena Jukić Pranjić.

Kroz dvije radionice saznajte važne informacije o upisima na umjetničke fakultete, natječajima za izlaganja u galerijskim prostorima, suradnjama s festivalima i muzejima, tehnikama i odabiru istih. Na radionici vas očekuju i savjeti za pripremu za upis umjetničkog fakulteta – riječ je o izrazito specifičnom studiju, stoga je važno ranije procijeniti što očekujemo od takve vrste studija, koliko je vremena potrebno za kvalitetnu pripremu za prijemni, kako se pripremiti…

Irena Jukić Pranjić profesorica je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, višestruko je nagrađivana ilustratorica, animatorica, crtačica stripa i urednica. Upravo je završila svoj novi, četvrti film Real Boy i objavila novu knjigu “Dnevnik snivanja i filozofiranja”. Irenini filmovi redovito dobivaju nagrade na festivalima, a više je puta nagrađena za strip i ilustracije. Ilustrirala je brojne slikovnice, udžbenička izdanja te dječje časopise.

Petra Šabić diplomirala je Likovnu kulturu 2019. i Slikarstvo 2021. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a već je jedno od najtraženijih imena domaće likovne scene. Njezini radovi izlagani su u najprestižnijim galerijama u Hrvatskoj, a svoje je radove izlagala i u Indiji i Vijetnamu. U 90 minuta radionice predstavit će svoj put od zaljubljenice u slikarstvo do upisa na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, osvajanja nagrada, suradnje s mnogobrojnim galerijama, inspiraciji…

Kroz prvi dio radionica slikarice Petra Šabić i Irena Jukić Pranjić predstavit će Vam svoj put od ljubavi prema crtanju do upisa na Akademiju, pronalaska svojega stila, osvajanja nagrada, izlaganja u mnogobrojnim galerijama, posla na Akademiji.

Drugi dio radionice namijenjen je predstavljanju slikarskog stila i tehnika koje koriste u svojem radu, upoznavanju s programima koje koriste, materijalima, alatima.

Radionica je namijenjena mladima do 25. godina u cilju razvoja kreativnih sposobnosti i potencijala, usvajanja različitih likovnih tehnika.

Radionica je besplatna, interaktivna i provodi se online, jedna radionica traje 90 minuta. 

Maksimalan broj sudionika je 20, a namijenjena je polaznicima do 25 godina.

Rok za prijavu je 20. 9. 2021.

Datumi održavanja Likovne radionice – “Ne slika se bojama, nego osjećajima” utorak 21. 9. i 28. 9. 2021. od 19 sati

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca

Na kraju završenog drugog predavanja svi polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju radionice.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X