kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA NA 1. Međunarodnoj konferenciji o investicijama U NOVOJ GRADIŠCI

Predstavnici Agencije ZEDA, prošle sedmice su učestvovali na 1. Međunarodnoj konferenciji o investicijama:  „Ključni čimbenici privlačenja investicija“ koju je organizovao Industrijski park Nova Gradiška iz Nove Gradiške  11.11.2021.

Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije u Novoj Gradiški.

Cilj konferencije je bio predstaviti učesnicima poduzetničku zonu Industrijski park Nova gradiška s investitorima, prepoznati faktore privlačenja investitora i uspješnosti poslovnih zona, informisati poduzetnike o novim mogućnostima finansiranja. Senad  Pašalić, direktor Agencije ZEDA je kao jedan od panelista predstavio  prisutnima poduzetničku infrastrukturu Grada Zenice, rad Agencije ZEDA  i napore koje Grad Zenica i ZEDA ulažu u privlačenje domaćih i stranih investitora.

U okviru konferencije održan je i sastanak projektnih partnera projekta iNnovaNet , s obzirom da je Industrijski park nova Gradiška jedan od projektnih partnera. Sastanku su prisustvovali  projektni partneri: predstavnici Tehnoplisa iz Nikšića, Crna Gora,  Grada Gradiške iz BiH , Agencije ZEDA , Zenica i IPNG-a.

Na sastanku je razgovarano o trenutnim i budućim aktivnostima projekta te planiranim edukacijama i nabavci opreme.

Podsjećamo:

Opći cilj ovog Projekta je povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u regiji stvaranjem povoljnog poslovnog okruženja, razvojem infrastrukture za podršku poslovanju i poboljšanje stepena znanja sadašnjih i budućih preduzetnika, studenata i zaposlenih.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.320.786,21 EUR od čega EU finasira 85%,  a radi se o programu Prekogranične saradnje HR-BiH-MNE 2014-2020.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na https://zeda.ba/innovanet/ kao i na Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/iNnovaNet-107561608091964/?ti=as

 

 

 

Back To Top
X