kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA KAO SUORGANIZATOR SAJMA ZEPS 2024.

Zenička razvojna agencija ZEDA igra značajnu ulogu u podršci ekonomskom razvoju Grada Zenice. Organizacija Zeničkog privrednog sajma i angažman ove agencije kao jednog od suorganizatora i potpisnika sporazuma predstavljaju ne samo čast, već i obavezu i odgovornost, budući da je razvoj poslovanja i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta jedan od temeljnih ciljeva Agencije ZEDA.

Prije mjesec dana, ZEDA je u prostorijama Gradske uprave Zenica potpisala Sporazum kojim će pružiti adekvatnu podršku u organizaciji ZEPS-a, koji se nakon pet godina ponovno održava u Zenici u periodu od 1. do 5. oktobra 2024. godine.

U ovogodišnjoj organizaciji ZEPS-a, ZEDA će igrati važnu ulogu u motiviranju domaćih i stranih privrednika i organizacije njihovog učešća na sajmu, kreiranju sadržaja promotivno-konferencijskog dijela sajma, te uključivanja privrednika iz Poslovne zone Zenica 1 i Biznis inkubatora za sudjelovanje na sajmu.

U skladu s tim, predstavnici Agencije već su započeli aktivnosti na animiranju domaćih i stranih privrednika te kreiranju sadržaja promotivno-konferencijskog dijela sajma. U narednom periodu, zajedno s organizacionim timom ZEPS-a, bit će održana press konferencija kako bi javnost i privreda bili upoznati s detaljima i aktivnostima usmjerenim ka uspješnoj organizaciji sajma ZEPS.

Također, ZEDA će u sklopu petodnevnog sajamskog programa prezentovati svoju ulogu i značaj kao i dosadašnji rad. Pored ovoga, predstavit će svoje dvije akreditovane laboratorije, organizovati brojne B2B susrete i panel diskusije, a poseban naglasak će biti na start-upima, ulozi i važnosti porodičnih biznisa, ženskom poduzetništvu te prezentaciji uspješnih poslovnih priča koje su krenule iz inkubatora, a danas su izuzetno uspješne i značajne kompanije.

Agencija ZEDA će u narednim mjesecima raditi na pripremi bogatog programskog sadržaja za goste, partnere, izlagače i posjetitelje.

Pozivamo sve partnere i privredne subjekte s područja Zenice, BiH i regije da aktivno sudjeluju u ovom projektu koji ima veliki značaj za BiH i regiju u smislu unapređenja poslovne saradnje i uspostavljanja nove mreže partnerstava u različitim sektorima privrede u zemljama regije.

Back To Top
X