kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Objavljen drugi javni poziv za start-upe u okviru projekta EmpoWomen

Program EmpoWomen s ponosom najavljuje drugi otvoreni poziv za svoje transformativne inicijative, koje osnažuju startupe koje vode žene u deep-tech sektoru na tržištima u razvoju širom Evrope i pridruženim zemljama. Program pruža jedinstvenu priliku za startupe da dobiju prilagođenu akceleraciju, mentorstvo te nepovratna sredstva, usluge i nagrade u ukupnom iznosu do 1,125 miliona eura za podršku njihovom razvoju.

EmpoWomen je dvogodišnji program (2024-2025) koji finansira Evropska unija kroz program Horizon Europe za istraživanje i inovacije. Program ima za cilj rješavanje nedovoljne zastupljenosti žena u deep-tech sektoru, posebno u zemljama u razvoju u Evropi.

Od 1. oktobra do 2. decembra 2024. godine traje Otvoreni poziv za startupe, što pruža priliku svim kvalifikovanim* startupima da se pridruže programu EmpoWomen. Tokom drugog otvorenog poziva bit će odabrano 14 startupa koje vode žene u deep-tech sektoru.

Svi relevantni dokumenti i prijavni obrasci dostupni su na zvaničnoj web stranici: https://empowomen.eu/open-call-programme-plan/

Web stranica projekta je: https://empowomen.eu/empowomens-official-press-release-the-2nd-open-call-for-applicants/

Back To Top
X