kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

„8. OIC (Organizacija islamske saradnje) Expo halal sajam”, Istanbul, 25.-28.11.2021.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH obaviještena je od ambasade Republike Turske u Sarajevu da će se u periodu od 25. do 28. novembra 2021.godine u Istanbulu održati „8. OIC (Organizacija islamske saradnje) Expo halal sajam”.

U okviru gore pomenutog sajma za predstavnike kompanija, institucija i organizacija u periodu od 24. do 28. novembra 2021.godine će se održati „Buyer Mission Program”. Tokom programa održat će se paneli, bilateralni poslovni susreti i posjeta sajmu. Učesnicima (po jednom predstavniku iz kompanije/institucije/organizacije) gore pomenutog Programa bit će plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Učesnici programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika engleski, njemački ili francuski, kao i posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini.

Zainteresovani učesnici su obavezni dostaviti aplikacioni formular Uredu savjetnika za trgovinu ambasade Republike Turske u Sarajevu najkasnije do 17. novembra 2021 godine putem maila saravbosna@ticaret.gov.tr, nakon čega će biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće u gore pomenutom Programu.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X