kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

USPJEŠNO OKONČAN JOŠ JEDAN PROJEKAT GRADA ZENICE I AGENCIJE ZEDA -„UNAPREĐENJE INFRASTRUKTURE BIZNIS INKUBATORA I TECHNOPARKA“

ZEDA je u februaru okončala šestomjesečni projekat “Unapređenje infrastrukture Biznis inkubatora i TechnoParka“. Naime, ZEDA je aplicirala na Javni konkurs za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2019. godinu koji je raspisalo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta upravo s ovim Projektom. Projekat je odobren i njegova implementacija je zvanično počela 18. septembra 2019. godine.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 44.078,07 KM, a ZEDA je od Ministarstva dobila grant sredstva u iznosu od 15.000 KM za sufinansiranje, a 29.000,00 KM su sufinansirali Grada Zenica i Agencija ZEDA.
Ovaj Projekat je imao za cilj unapređenje infrastrukture Biznis inkubatora i TechnoParka, stvaranje adekvatnih uslova za korisnike Zone, BIZ-a i TPZ, te održavanje kreativnih/edukativnih radionica.
Projektom su obnovljeni dotrajali mokri čvorovi u objektu Inkubatora, zamijenjeni dotrajali oluci na objektima B i C Inkubatora, adaptirana fasada na B objektu Inkubatora, uspostavljen sistem videonadzora, urađeno biciklističkističko stajališta i pristupna rampa za invalidne osobe, te realizovane kreativne radionice koje su imale za cilj promociju razvoja ženskog poduzetništva.
Sve ove aktivnosti, doprinijele su bolji uslovima i ambijentu onih koji rade u Poslovnoj zoni odnosno Biznis inkubatoru Zenica i TechnoParku Zenica.
Iz godine u godinu, kroz različite aktivnosti ZEDA i Grad Zenica zajedno sa partnerima rade na poboljšanju uslova, proširenju kapaciteta i stvaranju ugodnog ambijenta upravo ovdje gdje nastaju brojna MSP i razvijaju svoje poslovne ideje.

Back To Top
X