kalendar

July 9, 2020
  • Kurs digitalnog marketinga - početni nivo

July 13, 2020
  • Commerce Care presentation

July 14, 2020
  • Commerce Care presentation

  • Kurs digitalnog marketinga - početni nivo

July 16, 2020
  • Kurs digitalnog marketinga - početni nivo

July 22, 2020
  • Budi kreativan i ti!

skip to Main Content

Stipendije Univerziteta u Klagenfurtu

Stipendije Univerziteta U Klagenfurtu

Univerzitet u Klagenfurtu objavljuje još jedan program stipendiranja za studente koji planiraju da upišu master studije, a ujedno su visokokvalifikovani budući majstori iz oblasti matematike, računarstva i poslovnih informacionih sistema, elektrotehnike i informacionog inženjerstva.

 

OBLAST:

Matematika, računarstvo i poslovni informacioni sistemi, elektrotehnika i informaciono inženjerstvo

 

OPIS

U saradnji sa Koruškom privrednom komorom (VKO) i Federacijom austrijskih industrija (IV), stipendisti će dobiti podršku u pronalaženju plaćenog staža u prvoj godini magistarskog programa. Stipendistima će biti omogućeno da finansiraju drugu godinu magistarskog programa plaćenom praksom, koja je takođe dio nastavnog plana i programa.

Mjesečna stipendija za vrijeme trajanja u periodu maksimalno 12 mjeseci je 650 eura, dok jednokratni paušalni iznos za putne troškove je između 25 EUR i 600 eura.

 

USLOVI

Ciljna grupa su studenti koji žele da pohađaju jedan od sledećih master programa: Master iz matematike; Master iz informatike; Master u oblasti upravljanja informacijama; Master informacionog i komunikacionog inženjerstva (ICE).

 

NAČIN PRIJAVE

Kandidati iz trećih zemalja (zemlje koje nisu članice EU / EEA ili Švajcarska) će morati da dostave dokaz o dodatnim sredstvima austrijskom rezidencijalnom organu prilikom podnošenja zahteva za „dozvolu boravka studenta“.

 

ROK ZA PRIJAVU:
U toku.

 

VIŠE INFORMACIJA

Stipendisti će biti oslobođeni plaćanja školarine za magistarski program na Univerzitetu u Klagenfurtu biće im pružena pomoć prilikom rezervacije smještaja i prijavljivanja za zdravstveno osiguranje studenata u Austriji.

U slučaju da kandidati nisu dobili Bečelor diplomu u vrijeme podnošenja zahtjeva, dovoljan je transkript zapisa.

 

Detaljnije na:

Katharina Engel: katharina.engel@oead.at

Univerzitet u Klagenfurtu: technology.grants@aau.a

 

Izvor: www.mladiinfo.me

Back To Top
X