kalendar

Nothing from July 1, 2020 to August 1, 2020.

skip to Main Content

Prijavite se za program volontiranja Ujedinjenih nacija

Prijavite Se Za Program Volontiranja Ujedinjenih Nacija

UN objavljuje poziv za volontiranje u više međunarodnih programa volontiranja sa ciljem zaštite mira i podsticanja razvoja u zemljama i zajednicama širom svijeta. Period volontiranja je od šest do dvanaest mjeseci uz mogućnost produžetka za jednu ili dvije godine.

 

OBLAST:

Volontiranje

 

OPIS

Traže se kandidati sa iskustvom koji su profesionalci u svojim oblastima, a posvećeni su ciljevima i principima volonterizma. Ovo je sjajna prilika za sve zainteresovane da steknu znanja o različitim kulturama, nauče strane jezike i steknu izvanredna poslovna i životna iskustva. Trajanje angažmana i visina džeparca zavise od programa za koji se prijavite. Obezbijeđena su sredstva za putne troškove, preseljenje i osiguranje. Volonteri imaju pravo i na godišnji odmor.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji imaju 25 ili više godina. Potrebno je znanje engleskog, francuskog ili španskog jezika. Kandidati moraju imati diplomu o završenim studijama iz relevantne oblasti ili diplomu neke više tehničke škole, i dvije godine radnog iskustva u svojoj oblasti. Od kandidata se očekuje da su: posvećeni ciljevima i principima volonterizma; sposobni i motivisani da rade sa ljudima i organizacijama u multikulturalnom okruženju; da su sposobni da se prilagode radu i životu i teškim uslovima i ponekad, zabačenim mjestima; i da imaju razvijene interpersonalne i organizacione vještine.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili prije svega morate otvoriti nalog na platformi UN-a za volontere koja se nalazi na: https://vmam.unv.org/candidate/signup. Nakon toga odaberite neki od ponuđenih programa volontiranja na: https://www.unv.org/special-calls i popunite odgovarajuću aplikacionu formu za taj program.

 

ROK ZA PRIJAVU:

5. februar 2020. godine

Detaljnije: https://www.unv.org/become-volunteer/volunteer-abroad

Izvor:https://mladiinfo.me/

 

 

Back To Top
X