kalendar

December 9, 2021
  • TRENING "ZAPOČNI SVOJ POSAO"

December 14, 2021
  • Budi kreativan i TI!

skip to Main Content

POZIV ZENIČKIM PRIVREDNICIMA ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA ZAPOŠLJAVANJE STUDENATA ILI INŽINJERA

Agencija ZEDA je prije nekoliko sedmica okončala prvi ciklus edukacija iz Autodesk AutoCAD i Autodesk Fusion 360 odnosno 2D crtanja i 3D modeliranja koju je uspješno završilo 16 učesnika.

Edukacije je realizovana u okviru implementacije Digital Design and Manufacturing – DDM projekta.

Edukaciju su pohađali većinom studenti završnih godina Mašinskog i Politehničkog fakulteta Univerziteta ili oni koji su već diplomirali. Učešćem na kursu su vješto ovladali programima za 2D crtanje i 3D modeliranje i u mogućnosti su odgovoriti zahtjevnim zadacima iz ove oblasti.

Pozivamo sva zenička preduzeća koja imaju potrebu za ovim kadrom i mladim osobama koje su spremne da daju svoj doprinos poslovanju njihovog preduzeća, da se prilagode i ispunjavaju zadatke, da kontaktiraju Agenciju ZEDA na 032 445 -832 (kontakt osoba je Emir Čaplja), te da saznaju sve potrebne detalje i uzmu kontakte od učesnika, te ih eventualno angažuju.

U toku je i drugi ciklus edukacija u okviru istog Projekta.

 

Napomena:

Projekat Digital Design and Manufacturing – DDM počeo je u oktobru 2020. godine s ciljem unapređenja konkurentnosti kompanija kroz programe edukcija za korištenje specijaliziranih digitalnih programa, te prilike za studente i nezaposlene za sticanje novih kvalifikacija radi unapređenja konkurentnosti na tržištu rada i lakše zaposlenja.

Ovaj projekat finansira USAID WHAM, a ukupna vrijednost projekta iznosi 35.032,92 KM.

 

 

Back To Top
X