kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Objavljen drugi poziv Klimatskog investicionog fonda za finansiranje oporavka od pandemije

U okviru Klimatskog investicionog fonda (The Climate Investment Funds – CIF) otvoren je Drugi poziv za podnošenje prijedloga projekata za finansiranje tehničke asistencije i jačanje kapaciteta za struktuiranje paketa za oporavak od COVID-19.

(Foto: NicoElNino/shutterstock.com)​

Rok za podnošenje prijedloga projekata je 5. april 2021. godine.
Cilj ovog pozvia je brzi odgovor na socijalnu, ekonomsku i zdravstvenu krizu, prouzrokovanu pandemijom virusa COVID-19 u oblastima životne sredine i energije, prenosi Business Magazine.

U cilju da se ubrzaju investicije u čistu energiju i osigura zeleni i elastični oporavak Drugi poziv obuhvataće dva specifična cilja koji se odnose na ubrzanje investicija u čistu energiju sa fokusom na obnovljive izvore energije i mjere energetske efikasnosti koje pomažu zemljama da privuku investicije i mobiliziraju privatni sektor da ulaže u čistu energiju te zeleni i elastični oporavak.

Aktivnosti iz Poziva moraju se provesti u zemljama koje ispunjavaju kriterijume za zvaničnu razvojnu pomoć (ODA) prema OECD/DAC smjernicama i imaju kreditni program ili politički dijalog sa multilateralnim razvojnim bankama.

Prijedlozi projekata podnose se u saradnji sa nadležnim ministarstvom i multilateralnom razvojnom bankom. Budžet poziva iznosi 29,5 mil USD.
Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Klimatski investicioni fondovi (CIF) nastoje da ubrzaju klimatske akcije osnaživanjem transformacija u čistoj tehnologiji, pristupu energiji, otpornosti na klimu i održivim šumama u zemljama u razvoju i zemljama sa srednjim prihodima.

ba.ekapija.com

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/objavljen-drugi-poziv-klimatskog-investicionog-fonda-za-finansiranje-oporavka-od-pandemije/

Back To Top
X