kalendar

July 9, 2020
  • Kurs digitalnog marketinga - početni nivo

July 13, 2020
  • Commerce Care presentation

July 14, 2020
  • Commerce Care presentation

  • Kurs digitalnog marketinga - početni nivo

July 15, 2020
  • Budi kreativan i ti!

July 16, 2020
  • Kurs digitalnog marketinga - početni nivo

skip to Main Content

BIZNIS INKUBATOR ZENICA – OD 2004.- DO 2020. GODINE UGOSTIO VIŠE OD 150 PREDUZEĆA

BIZNIS INKUBATOR ZENICA – OD 2004.- DO 2020. GODINE UGOSTIO VIŠE OD 150 PREDUZEĆA

Biznis inkubator Zenica predstavlja „dom“ za uzgajanje novih preduzeća koji svim potencijalnim poduzetnicima čiji poslovni plan obećava realne mogućnosti razvoja, obezbjeđuje povoljne uslove rada, početne prostorije, administrativno – poslovnu podršku, savjetovanje i drugu pomoć, kako bi u 3-4 godine razvili preduzeće, sposobno da pod tržišnim uslovima uspješno radi. Dakle, to su sistemi kojima je svrha uspostavljanje poslovne infrastrukture koja služi privrednim subjektima da u što kraćem vremenu postanu tržišno aktivni, te profitabilni.
Upravljanje Biznis inkubatorom Grad Zenica je od samog osnivanja Inkubatora, 2004. godine, povjerio Agenciji ZEDA.
Biznis inkubator Zenica nudi kombinaciju usluga, a sve one omogućavaju brz i uspješan poslovni razvoj. To je set infrastrukturnih i kompetitivnih prednosti koje idu u prilog poduzetniku.

-„Kontinuirano radimo na tome da našim građanima stvaramo optimalne uslove za realizovanje poslovne ideje i njihov poslovni poduhvat svesrdno podržavamo, ponajprije u početnoj fazi kada je i najpotrebnije. Naše aktivnosti u saradnji s Gradom Zenicom i partnerima, doprinose tome da se u Zenici pobudi poduzetničko razmišljanje, razvija poslovna kultura, kreira povoljan poslovni ambijent, pospješuje samozapošljavanje i nastanak novih preduzeća“ – rekli su iz Agencije ZEDA.
Danas Biznis inkubator broji 42 privredna subjekta s oko 200 zaposlenih, a do sada je kroz BiZ prošlo više od 150 preduzeća.

-„Veoma smo ponosni na sve one koji su se razvili i svoje poslovanje nastavili. Nekoliko najuspješnijih je kupilo parcelu u Poslovnoj zoni Zenica 1 i izgradilo objekte ili je taj proces pak u toku. To nam je vjetar u leđa i pokazatelj da zajednički radimo pravu stvar“ -ponosni su iz Agencije ZEDA.

Back To Top
X