kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

BBI banka: Poziv za prijavu za stipendije Islamske razvojne banke

Bosna Bank International poziva zainteresirane studente dodiplomskog, postdiplomskog, doktorskog i postdoktorskog studija da se prijave za stipendije Islamske razvojne banke (IsDB). Prijave su otvorene do 28. februara 2019. godine putem novog portala za prijave kojem možete pristupiti putem linka: https://isdbscholarships.smartsimple.com/s_Login.jsp i e-mail adrese: scholar@isdb.org. Poziv možete preuzeti ovdje.

Inače, i ranijih godina BBI banka i njen većinski osnivač Islamska razvojna banka stipendirali su najbolje studente iz BiH kroz različite programe. Fokus programa stipendiranja je usmjeren na podršku edukaciji koja je usklađena sa ciljevima održivog razvoja. Dobitnici stipendija edukaciju će nastaviti na top 10 najboljih univerziteta u njihovim zemljama.

„Pokretačka snaga privrede u svijetu jeste znanje. Ekonomski uspješne zemlje sve više se oslanjaju na kvalitetu ljudskih resursa, nego na svoje prirodne resurse, kako bi ostale konkurentne na svjetskom tržištu. Ovo je period tranzicije iz društva utemeljenog na proizvodnji u društva utemeljena na znanju, gdje ljudski resursi postaju važniji od sirovina, čije su cijene u stalnom padu i gdje kapital više nije dovoljno profitabilan, osim ako ga prate “dodane vrijednosti” “intelektualnog razvoja i inovacija. Drugim riječima, razvoj ljudskih potencijala temelj je cjelokupnog razvojnog procesa“, dio je poruke upućene budućim stipendistima IsDB-a.

Inače, uloga IsDB, kao razvojne banke, nije ograničena na osiguravanje izvora finansiranja, već pomoći u razvoju ljudskih resursa.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X